CULINAIRE WIJNWEKEN CASA RURAL A-TI

Ben jij ook een culinaire levensgenieter? Dan mogen onze culinaire wijnweken niet ontbreken op je bucketlist!

Laat je een week gastronomisch verwennen door al het lekkers dat Noord Spanje te bieden heeft in deze volledig georganiseerde reis waarin wij jullie mee op sleeptouw nemen.

Samen gaan we op ontdekking in verschillende Spaanse wijnregio’s waar we bodega’s bezoeken die net dat ietsje meer bieden en laten we je tegelijkertijd kennismaken met het historische hart van Spanje. Zo wordt de stad León ‘culicultureel’ ontdekt, laten we je kennismaken met het prachtige Astorga en rijden we naar het adembenemende uitzichtpunt van het Unesco Werelderfgoedpark ‘Las Médulas’. MAAR dat is nog niet alles… kers op de taart is een  etentje in restaurant “Bodega El Capricho” … Zij werden door de Netflix documentaire  ‘Steak (R)Evolution’ verkozen tot beste vleesrestaurant ter wereld.

Bekijk het programma en laat je onderdompelen in de gastronomie van Noord-Spanje overgoten met een streepje cultuur.

 


Programma Culinaire Wijnweek Casa Rural a-ti
 

Dag 1: aankomst in onze prachtige gerestaureerde finca van meer dan 250 jaar oud met in huis wijnproeverij en aansluitend diner met liefde bereid door gastheer Jeffry.


Dag 2: Rueda – Op dag 2 nemen we jullie mee naar het mekka van de heerlijke Spaanse witte Verdejo. We gaan op ontdekking in het authentieke dorpje ‘La Seca’ dat sinds eeuwen verbonden is aan wijnbouw en  bezoeken bodega “Campo Eliseo”.  We maken een wandeling door de wijngaarden waar we genieten van een glaasje witte wijn tussen de wijnstokken. Vervolgens dalen we af naar de kelders waar we de rijpingsprocessen doorlopen en een karaktervol glaasje rood krijgen aangeboden. We sluiten ons bezoek af met een heerlijk vismenu als lunch in de gezellige tuin van het hoofhuis van de bodega. ‘s Avonds napraten te Casa Rural a-ti vergezeld van een smakelijke tapasplank.

Dagplanning:

08u30 – ontbijt

10u00 – vertrek Rueda

11u30 – aankomst La Seca en start stadswandeling

12u30 – start rondleiding bodega

14u00 – lunch bodega

18u00 – terugkomst Casa Rural a-ti

20u00 – tapasplank te Casa Rural a-ti


Dag 3: León – Je kan er niet omheen dat León een historische rol heeft gespeeld in de Spaanse geschiedenis. Maar León is zo veel meer! Een bezoek aan deze stad mag daarom niet ontbreken wanneer je bij ons logeert en dus nemen wij je mee voor een rondje door het historische stadscentrum. En ook hier staat een wijnproeverij op het programma waarbij streekwijnen en enkele lokale versnaperingen centraal staan. ‘s Avonds laten we ons verwennen in restaurant ‘Delirious’ met een gastronomisch degustatiemenu Michelin ster waardig.

Dagplanning:

08u30 – ontbijt

10u00 – vertrek Leon

11u00 – start stadswandeling

12u30 – start wijnproeverij ‘La Vianda de León’

14u30 – lunch restaurant Delirios

18u00 – aankomst Casa Rural a-ti

20u00 – embutidos te Casa Rural a-ti


Dag 4: Bierzo – Leien daken, een wandelende pelgrim op weg naar Santiago de Compostella en prachtige landschappen... welkom in de Bierzo streek! We rijden naar het adembenemende uitzichtpunt van het Unesco Werelderfgoedpark Las Médulas en verplaatsen ons daarna naar bodega ‘Prada a Tope’, gevestigd in het imposante en prachtig gerestaureerde ‘Palacio de Canedo’. Hier zijn wij ondertussen kind aan huis en speciaal voor ons werkten zij een aangepast bezoek uit waarbij oa een wandeling door hun aangeplant bos met zicht op de wijngaarden centraal staat. En natuurlijk werpen we ook een blik achter de schermen  waar niet alleen fantastische Bierzo wijnen worden gemaakt maar ook nog tal van andere artisanale producten. Lunchen doen we op hun prachtige terras met uitzicht over hun uitgestrekte wijngaarden.

Dagplanning:

08u30 – ontbijt

10u00 – vertrek Las Médulas

11u00 – aankomst uitzichtpunt Orellán

11u45 – vertrek bodega Prada a Tope

12u15 – start rondleiding Prada a Tope

14u30 – lunch Prada a Tope

18u00 – terugkomst Casa Rural a-ti

20u30 – Tapastour Astorga


Dag 5: Astorga – Een uniek stadje op amper 8 km van onze deur waar Spanje nog Spanje is. Met trots leiden we je rond in deze authentieke pelgrimsstad waar ook de beroemde architect Gaudí zijn stempel achterliet. Daarna laten we ons ‘s middags culinair verwennen in restaurant “Bodega El Capricho”.  Hier kom je om het beste stukje vlees ter wereld te proeven. Dit in een uniek kader want het restaurant bevindt zich ondergronds! We bezoeken ook hun boerderij en vergapen ons aan de pracht van hun wijnkelder. 

Dagplanning:

09u00 – ontbijt

11u45 – vertrek Astorga

12u00 – start stadswandeling

13u00 – vertrek El Capricho

13u15 – start rondleiding El Capricho

14u00 – lunch El Capricho

17u00 – terugkomst Casa Rural a-ti

20u00 – pastamaaltijd te Casa Rural a-ti


Dag 6: Afscheid – Na een heerlijk ontbijt is het tijd om afscheid te nemen. Voldaan na deze gevarieerde culinaire wijnweek vertrekken jullie terug huiswaarts. En dit onder ons motto: “Don’t cry because it is over, smile because it happened.” 


OPTIONEEL
– Verleng je culinaire wijnweek met een extra dagje rust ter plaatse in onze B&B. Na alle culinaire en culturele indrukken is het heerlijk relaxen aan het zwembad of in de lounge zetels op onze patio. En wie toch niet kan stil zitten, kan genieten van een fijne wandeling in de mooie omgeving die onze “casa” omringt.

Data 2023

VAN MAANDAG 15 MEI TOT ZATERDAG 20 MEI

Prijs 2023

Kamer Fontanal: 1.175 euro p.p.
Kamer Paleras/Laguna: 1.150 euro p.p.
Kamer Besadas/Chano: 1.100 euro p.p.

 

Prijzen zijn per persoon, gebaseerd op een all-in verblijf van 5 nachten. Je verblijf is dus inclusief:
- Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet
- Alle maaltijden en drank ter plaatse in onze B&B
- Excursies Rueda, León, El Bierzo en Astorga (inclusief maaltijden en drank ter plaatse)
- Vervoer ter plaatse

Niet inbegrepen:
- Sterke dranken
- Niet cumuleerbaar met andere aanbiedingen
- Supplement extra nacht: zie individuele kamerprijzen.

Reserveren

- Reserveren kan door een mailtje te sturen naar a-ti@a-ti.org of via ons reservatieformulier
- Maximum aantal deelnemers: 8
- Uiterste inschrijfdatum: 24/04/2022

Wens je deze culinaire wijnweek in privé groep te beleven op een datum naar keuze,
dan kan dit vanaf een minimum deelname van 6 personen en ontvangen wij graag jullie reservering minimum 2 maanden op voorhand.

 

B&B Casa Rural a-ti, genieten van pure verwennerij
in het ongekende binnenland van Noord-Spanje! 

 

 ONTDEK ALLES OVER ONZE B&B!

TERUG NAAR ALGEMEEN OVERZICHT ARRANGEMENTEN