UA-115780321-1
B&B Casa Rural a-ti
The perfect bed & breakfast to discover this authentic and historic part of Castilla y León in Northern Spain!

Hoe een weekje a-ti er kan uitzien,
ontdek je hier

Het Noordwesten van Spanje is voor veel mensen nog steeds onbekend gebied. En toch ontdek je hier net het authentieke Spanje!

Dus laat je verrassen door deze streek en durf eens een ander Spanje te verkennen dan de bekende costa's aan de Oost- en Zuidkust.

 

DAG 1: VALDERREY

Aankomst in Valderrey, het dorp waar onze Spaanse droom is gevestigd en waar jullie een verfrissend aperitiefje staat op te wachten.

 • a-ti.org_Valderrey1
 • a-ti.org_apero
 • a-ti.org_church_valderrey1
 • a-ti.org_patio_lounch
 • a-ti.org_view_valderrey
 • a-ti.org_tapas_1
 • a-ti.org_valderrey

 

DAG 2: LEON

Daguitstap naar Leon, de hoofdstad van onze provincie op slechts 40 minuten rijden van onze B&B. Deze stad heeft een aantal spectaculaire monumenten en zowel in de oude stadskern als het nieuwere gedeelte vind je vele winkels, restaurants en gezellige barretjes waar je van heerlijke wijntjes en tapa's kan genieten.

Wie er echt een lange dag van wil maken kan dit ook combineren met een bezoek aan de grotten van Valporquero.


DAG 3: BIERZO

Na een uurtje rijden bevinden we ons in de Bierzo streek, één van de vele wijnregio's die Spanje rijk is. Eén van de mooiste bezienswaardigheden hier zijn LAS MEDULAS, de belangrijkste goudmijn tijdens het Romeinse Rijk en heden Unesco Werelderfgoed.  Je kan er verschillende wandelingen maken en ondertussen de magische bergwanden bewonderen. Toegang is volledig gratis. 

Voor de wijnliefhebbers is vervolgens het domein PRADA A TOPE zeker een bezoekje waard. Laat je rondrijden door de prachtige wijngaarden en geniet van een heerlijke lunch op het prachtige terras vanwaar je een adembenemend uitzicht hebt over de wijngaarden. Voor een Engelstalige gegidste rondleiding door de bodega met aansluitend wijn proeven betaal je 19,00 euro/persoon.

 • a-ti.org_las medulas_1
 • a-ti.org_las medulas_2
 • a-ti.org_las medulas_4
 • a-ti.org_las medulas
 • a-ti.org_prada a tope_3
 • a-ti.org_prada a tope_1
 • a-ti.org_prada a tope_2


DAG 4: ASTORGA

Op slechts 8 km bevindt zich het stadje Astorga waar het elke dinsdagochtend markt is op het belangrijkste plein midden in het centrum. Een bezoek aan het paleis van Gaudi , de indrukwekkende kathedraal en de historische binnenstad zijn een must. En uiteraard hoort daar ook een hapje en een drankje bij op één van de gezellige terrassen. Daarna wandel je terug door onze poort om heerlijk te relaxen aan het zwembad.


DAG 5: ZAMORA

Op stadsbezoek naar Zamora. Op ongeveer 120 km, op weg naar Salamanca, vinden we de Romaanse stad Zamora. Aan de voet van de steile rotsen waarop deze stad gebouwd is, loopt de duero rivier. Een stad vol historiek met tal van kathedralen, musea en als trekpleister het imposante Castillo. Maar ook de shop liefhebbers komen in deze stad zeker aan hun trekken!

DAG 6: CAMINO FRANCES

Van Astorga tot Ponferreda is het wandelen zoals de pelgrims...een belevenis die je niet mag overslaan. Het kan uiteraard ook gewoon met de auto, fiets of op de motor. Je komt tal van pittoreske dorpjes tegen waar je even terug in de tijd wordt gekatapulteerd. Uitrusten kan op het gezellige plein in Ponferrada of langs de rivier in Molinaseca.
's avonds nemen we jullie mee naar Astorga en laten we jullie kennis maken met onze favoriete barretjes. Daarna schuiven we aan voor een heerlijke tapas maaltijd in een typisch Spaans restaurant. Eén van de favoriete uitstappen van onze gasten!


DAG 7: LAGO DE SANABRIA

Genieten van de rust bij Lago de Sanabria. Het grootste gletsjermeer van Spanje op 1028 meter hoogte met tal van strandjes waar je heerlijk kan picknicken. Tijdens de zomermaanden is de rust wel ver zoek want dit is een favoriete vakantiebestemming voor de Spanjaarden.

Uitwijken naar PUEBLA DE SANABRIA kan ook. Dit schitterend middeleeuwse dorpje met steile straatjes ligt op enkele kilometers van het meer. Aan het eind van het dorp, op het hoogste punt vind je een perfect gerestaureerd kasteel van waaruit je een prachtig zicht hebt op de vallei.

 • a-ti.org_sanabria
 • a-ti.org_sanabria_3
 • a-ti.org_sanabria_1
 • a-ti.org_sanabria_4
 • a-ti.org_Sanabria_5
 • a-ti.org_Sanabria_6


DAG 8: WIJNTOERISME

Vanuit a-ti kan je verschillende wijnregio's bezoeken zoals Ribera del Duero, Ribera Sacra, Bierzo, Rueda,...

Bezoek bv Bodega Villacreses. Naast een gegidste rondleiding kan je hier een fietstocht maken op de elektrische fiets door de wijngaarden. Op het einde van de tocht krijg je een picknickmand en kan je gezellig picknicken tussen de wijngaarden.

Of Bodega Algueira waar je met een boot vanop de rivier de wijngaarden kan bewonderen die gelegen zijn op de flanken van enkele steile bergflanken.

Ontdek alles over onze ARRANGEMENTEN!

Wist je dat we bovendien met ons a-ti gourmet label al het lekkers dat deze regio te bieden heeft tot bij jullie thuis brengen?
Neem eens een kijkje op onze
 a-ti gourmet pagina.


IN TIJDEN VAN CORONA INSPIREREN WIJ JULLIE GRAAG OM SPANJE  BIJ JULLIE THUIS TE BRENGEN. GA NAAR ONZE INSPIRATIE PAGINA EN ONTDEK ENKELE LEUKE BERICHTEN OM JULLIE TE INSPIREREN VOOR JULLIE VOLGENDE VAKANTIE WANNEER DE WERELD WEER EEN BEETJE MEER VEILIG IS OM ROND TE REIZEN.